MENIU

Anunţul făcut de preşedintele Ceceniei: şapte rebeli au fost eliminați după un atac asupra poliției

<p>Ramzan Kad&icirc;rov</p>

Președintele republicii ruse Cecenia, Ramzan Kadîrov, a anunțat duminică după-amiază că șapte "bandiți", nume care de obicei se referă la rebelii islamiști, au fost uciși, iar alți patru prinși după un atac împotriva poliției la Groznîi, transmite AFP.

 "Operațiunea specială lansată la Groznîi și în împrejurimi s-a încheiat. Șapte bandiți au fost eliminați și patru au fost prinși. Trei dintre ei se află la spital cu răni provocate de gloanțe", a făcut cunoscut Ramzan Kadîrov pe Instagram.

El a precizat că un grup de indivizi înarmați a atacat sâmbătă seară un polițist în capitala Ceceniei și i-a furat mașina. Ulterior, forțele de securitate au înconjurat orașul și au putut să îi oprească pe atacatori, după un schimb de focuri.

Președintele cecen nu a informat dacă s-au înregistrat răniți în rândul forțelor de ordine.

Incidentele armate și atacurile care au ca țintă autoritățile și forțele de ordine au devenit treptat mai rare în Cecenia, dar rămân destul de frecvente în Daghestanul vecin, mică republică din Caucazul rus.

În decembrie 2014, lupte violente între rebeli ceceni și forțele de ordine în centrul orașului Groznîi au făcut cel puțin 24 de morți, dintre care 14 în rândul trupelor de securitate.

După primul război din Cecenia (1994-1996), rebeliunea s-a islamizat progresiv și a depășit frontierele acestei țări pentru a se transforma, la mijlocul anilor 2000, într-o mișcare islamistă armată, activă în tot Caucazul de Nord.

La sfârșitul lui iunie 2015, rebeliunea armată islamistă din Caucazul rus a depus jurământ de credință față de organizația Stat Islamic, fiind o sursă importantă de combatanți care se alătură jihadiștilor din Siria și Irak.

Mai multe articole despre:
Cecenia poliţie rebeli Ramzan Kadîrov