MENIU

Anunţ devastator din Grecia, numărul morţilor a crescut

Numărul celor care au murit în urma incendiilor care au devastat regiunea de coastă din apropierea Atenei a crescut la 88 de morţi, printre care şi copii. Din păcate, bilanţul dezastrului care a lovit Grecia nu este final, pentru că autorităţile fac în continuare eforturi pentru identificarea altor trupuri, dar şi pentru a găsi persoane dispărute.

Cea de-a 88-a victimă, o femeie în jur de 40 de ani, a murit la spitalul unde era tratată pentru arsuri şi unde mai sunt internate şi alte victime ale incendiului din Grecia, în stare gravă, conform AFP, citat de Agerpres.

Un detectiv angajat de familia a două fetiţe gemene date dispărute, Sophia şi Vassiliki, în vârstă de 9 ani, a anunţat că trupurile celor două au fost identificate. Micuţele era cu bunicii, când au fost prinse de flăcări. Ele au fost găsite în braţele celor doi bunici, alături de alte 26 de cadavre calcinate, la marginea falezei.

O altă femeie şi-a pierdut fiul şi fiica, adolescenţi, precum şi soţul, iar vineri seară a identificat cadavrele.

Premierul grec Alexis Tsipras şi-a asumat vineri "responsabilitatea politică" pentru distrugerile provocate de incendiile care au devastat Grecia, mai scrie Agerpres.

Mai multe articole despre:
Grecia