MENIU

Anunțul trist al ONU. Câți oameni au murit în ultimii 20 de ani din cauza catastrofelor naturale

Catastrofele naturale care au legătură directă cu dereglările climei au devenit din ce în ce mai frecvente și mai periculoase, scrie Les Echos.

Din 1995, catastrofele meteorologice au provocat moartea a 606.000 de persoane, în medie câte 30.000 pe an, cu peste 4,1 miliarde de persoane rănite, rămase fără adăpost și având nevoie de ajutor de urgență, a anunțat luni Biroul Națiunilor Unite pentru reducerea riscurilor de catastrofe (Unisdr) într-un raport care subliniază importanța ajungerii la un acord cu ocazia conferinței Paris Climat COP 21 de la Paris, privind schimbările climatice.

Și consecințele acestor catastrofe nu se limitează la acest bilanț. În 2014, circa 19,3 milioane de persoane au fost nevoite să-și găsească un alt adăpost, iar schimbările climatice au un impact negativ și asupra investițiilor în dezvoltarea durabilă.

Potrivit Prințului Charles al Marii Britanii, ele au influență, cum este cazul Siriei, asupra geopoliticii.

Aflat în vizită în Japonia săptămâna trecută, secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a subliniat că furtunile, inundațiile, seceta, ar reprezenta 90% dintre catastrofele cele mai importante înregistrate din 1990, că au o puternică inciendență asupra vieții a circa patru miliarde de persoane și că au generat în această perioadă o factură de peste 1.000 de miliarde de dolari, în materie de pagube.

 

Mai multe articole despre:
morţi ONU catastrofe naturale 600.000 de decese