MENIU

E oficial! Anunț de ultimă oră al MAE privind soarta românului condamnat la moarte în Malaysia

Referitor la cazul cetăţeanului român condamnat la moarte în Malaysia, Ministerul Afacerilor Externe precizează că sentința nu este definitivă şi, în consecință, nici executorie.

"Având în vedere stadiul procesului, speculaţiile privind o posibilă execuţie în luna august sunt complet neîntemeiate.

Decizia de condamnare fost atacată cu recurs la Curtea Federală de Justiție a Malaysiei, instanța urmând a stabili, în perioada următoare, termenul de judecată pentru acest recurs.

Având în vedere că este un caz de durată şi complex, MAE recomandă tratarea subiectului cu precauţie şi responsabilitate. Totodată, MAE precizează că, la nivel instituţional, se depun toate eforturile necesare în acest caz", a anunțat MAE într-un comunicat.

Ministrul Bogdan Aurescu şi-a exprimat speranţa, la începutul lunii iunie, în întrevederea cu ambasadorul Malaysiei la Bucureşti, că va putea fi evitată pedeapsa capitală în cazurilor românilor aflaţi în detenţie în această ţară pentru trafic de droguri, precum şi încrederea în derularea corectă a procedurilor juridice, scrie Mediafax.

În prezent, patru români sunt arestaţi pentru trafic de droguri în Malaezia: unul a fost achitat, dar cazul va fi rejudecat, un altul a fost condamnat la 8 ani de detenţie, decizia nefiind definitivă, al treilea a fost condamnat la moarte şi s-a făcut recurs, iar al patrulea aşteaptă începerea procesului.

Cel mai cunoscut caz este al lui Ionuţ Alexandru Gologan, în vârstă de 23 de ani, arestat în 2012.

Mai multe articole despre:
condamnat droguri MAE Malaysia român