MENIU

Antrax, trimis din greşeală de militarii americani. 26 de persoane primesc tratament preventiv

<p>Antrax, trimis din greşeală de militarii americani. 26 de persoane primesc tratament preventiv</p>

Un laborator militar american a expediat din greşeală un bacil mortal activ – antrax - la nouă laboratoare private de pe teritoriul Statelor Unite şi la o bază militară din Coreea de Sud.

22 dintre membri personalului militar de la Osan Air Base, Coreea de Sud, primesc tratament preventiv, în vreme ce în Statele Unite doar în cazul a patru personae s-a recurs la această măsură, întrucât riscurile contaminării sunt minime, scrie BBC citând oficiali americani, scrie evz.ro.

Personalul de la baza aeriană Osan ar fi putut intra în contact cu mostrele de antrax în timpul unui antrenament, a precizat armata americană, dar până în prezent niciun membru nu a prezentat semne de îmbolnăvire. Cu toate acestea, membrii personalului au beneficiat de "măsuri de precauţie adecvate, inclusiv consultaţii, antibiotice şi în unele cazuri vaccinuri".

Vinovat pentru această incredibilă eroare este un laborator al Departamentului Apărării din Utah, care a expediat în mod neglijent mostrele către laboratoare din Texas, Maryland, Wisconsin, Delaware, New Jersey, Tennessee, New York, California şi Virginia, precum şi la baza aeriană din Coreea de Sud.

Mai multe articole despre:
null