MENIU

Anthony Blinken: „Rusia își riscă și ce a mai rămas din reputația sa dacă nu permite exportul alimentelor”

Secretarul de stat american Anthony Blinken a spus, miercuri, că Rusia riscă „ce a mai rămas din reputația sa” dacă nu permite alimentelor să iasă din porturile ucrainene, potrivit CNN.

„Cred că există o înțelegere tot mai mare a țărilor din întreaga lume că provocările cu care se confruntă acum se datorează faptelor Rusiei”, a spus secretarul de stat american.

El a declarat că după summit-ul pentru securitatea alimentară, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a depus eforturi „pentru a vedea dacă poate găsi o cale de a pune capăt acestei blocade”.

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, s-a întâlnit cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la Washington DC, pentru a discuta despre viitorul summit NATO de la Madrid, Spania.

Blinken a spus că NATO va adapta un nou concept strategic pentru a face față provocărilor actuale și viitoare, va consolida alianța și va face față „noului peisaj de securitate” din Europa, pe fondul invaziei Rusiei în Ucraina.

Deși Vladimir Putin credea că războiul va diviza NATO, Blinken a susținut că agresiunea ne-a „unit”. Acesta a mai precizat că aliații militari s-au angajat să sprijine Ucraina în timp ce aceasta își apără suveranitatea și independența. Potrivit oficialului american, ucrainenii au dat asigurări că nu vor folosi sistemele de rachete cu rază lungă de acțiune împotriva țintelor de pe teritoriul Rusiei.

În tot acest timp, forțele ruse continuă să se concentreze în regiunea Donbas din Ucraina

Mai multe articole despre:
antony blinken rusia alimente ucraina