MENIU

Anchetă uriașă după moartea a 88 de oameni care au cumpărat o substanţă special pentru a se sinucide

Oamenilor li se vindea un produs din industria alimentară Foto/Profimedia

Anchetă uriașă a Agenției naționale britanice de combatere a criminalităţii organizate, in legătură cu moartea în Regatul Unit a 88 de oameni care au cumpărat de pe site-uri canadiene o substanța special pentru a se sinucide. Peste 200 de persoane ar fi cumpărat medicamentul morțiii, relatează AFP.

Autoritatea britanică a primit în aprilie informaţii potrivit cărora mai multe persoane din Regatul Unit au cumpărat acest compus chimic pe aceste site-uri, scrie presa britanică.

 

În total, anchetatorii au identificat 232 de cumpărători pe o perioadă de doi ani, până în aprilie, iar 88 dintre acestea au murit.

 

„La ora actuală nu există o legătură confirmată între (substanţele) cumpărate pe site-uri şi cauza decesului” acestor persoane, a precizat agenţia.

 

„Sfaturi sau ajutor în vederea sinuciderii”

Acest anunţ intervine după arestarea, la 2 mai, în Canada a unui bărbat în vârstă de 57 de ani, Kenneth Law, inculpat cu privire la „sfaturi sau ajutor în vederea sinuciderii” a două persoane, potrivit autorităţilor locale.

 

Ancheta a început la sfârşitul lui martie, în urma morţii suspecte a unui adult după ce a consumat o substanţă folosită de obicei ca aditiv alimentar – prezentă frecvent în carnea procesată. 

”Consumul intenţionat al anumitei cantităţi a acestei substanţe poate reduce nivelul de oxigen, împiedica respiraţia şi poate conduce la moarte”, a avertizat într-un comunicat poliţia.

 

Autorităţile canadiene estimează că acesta a trimis cel puţin 1.200 de colete în peste 40 de ţări, însă nu ştie câte dintre ele conţin substanţa toxică.

 

Kenneth Law a compărut vineri, într-o şedinţă scurtă, la Tribunalul din Brompton, unde urmează să revină la 8 septembrie, scrie presa locală.

El este menţinut între timp în detenţie.

 

Mai multe anchete au loc în Statele Unite, Italia, Australia şi Noua Zeelandă, scrie presa britanică.

Mai multe articole despre:
ancheta medicament de sinucidere UK