MENIU

Amnistiere pentru imigranţii aflaţi ilegal în S.U.A

Românii aflaţi ilegal pe teritoriul Statelor Unite ar putea fi trecuţi în legalitate. Senatul american ar putea anunţa, astăzi sau mâine, amnistierea pentru imigranţii aflaţi ilegal pe teritoriul Statelor Unite.

Legea - susţinută atât de democraţi, cât şi de republicani - va trece în legalitate aproximativ 12 milioane de persoane aflate pe teritoriul american. Printre acestea se numără câteva mii de români.

În această situaţie sunt acei cetăţeni români care nu s-au întors în ţară la sfârşitul unei excursii, cei care au decis să rămână în Statele Unite după terminarea studiilor, fără a avea un contract de muncă, românii care au ajuns în America pe baza unui contract de muncă de trei luni, dar au depăşit termenul şi cei ale căror vize de Statele Unite au expirat. În plus, noul act legislativ va permite imigranţilor să îşi aducă părinţii şi copii în Statele Unite.

În principiu, actul prevede acordarea unei vize de tip Z celor care muncesc ilegal în Statele Unite la 1 ianuarie 2007, în timp ce rudele acestora vor primi vize de tip Z-1 şi Z-2. Pentru a obţine o astfel de viză, imigranţii vor trebui să plătească o amendă de aproximativ 3.000 de dolari, iar ulterior vor putea aplica pentru obţinerea cetăţeniei americane.
Mai multe articole despre:
imigranţi vize Statele Unite