MENIU

Americanii îi mai ajută o dată, “prieteneşte”, pe afgani:14 morţi la Kabul, într-un schimb de focuri

Cel puţin 14 soldaţi afgani ar fi fost ucişi de către un elicopter de atac american într-un schimb “prietenesc” de focuri (friendly-fire) în apropierea capitalei Afganistanului, Kabul.

14 soldaţi ai trupelor regimului de la Kabul au fost ucişi de trupele americane într-o lovitură aeriană asupra unui punct de control militar din provincia Logar, în sudul capitalei Afganistanului, relatează oficiali afgani, citaţi de BBC.

Două elicoptere americane au atacat punctul de control în miezul zilei de luni. Mai mulţi soldaţi afgani au fost răniţi.

Comandantul militar din zonă i-a spus reporterului BBC că punctul de control arbora steagul afgan la loc vizibil. Echipe de salvare au fost deja trimise la locul incidentului.

Corespondentul BBC notează că Logar este o regiune foarte nesigură iar majoritatea zonei rurale se află sub controlul talibanilor.

Statele Unite au anunţat că au început o anchetă în acest caz. În Afganistan, sunt dizlocaţi în prezent în jur de 10,000 de soldaţi ai forţelor internaţionale, a căror misiune este antrenarea şi coordonarea forţelor afgane.