MENIU

Ambasadorul Rusiei la Washington, rechemat. I se spune "cel mai radioactiv om din Washington"

Ambasadorul Rusiei la Washington, Serghei Kisliak, va fi rechemat la Moscova, scrie portalul Buzzfeed.com, citând surse diplomatice americane, după ce autoritățile americane susțin că există dovezi ale implicării acestuia în campania electorală americană pentru alegerile prezidențiale de partea lui Donald Trump.

Diplomatul rus, în vârstă de 66 de ani, se află la post în SUA de circa 10 ani de zile, iar FBI anchetează în prezent contactele sale avut în 2016 cu echipa de campanie a lui Donald Trump. „I-ar prinde bine niște timp petrecut departe”, au spus sursele citate. Deși această plecare este de ceva vreme vehiculată, partea rusă nu a confirmat data plecării acestuia. Totuși, Consiliul de Afaceri ruso-american va ține o petrecere de rămas bun în cinstea acestuia pe data de 11 iulie la hotelul St. Regis din Washington.

Kisliak s-ar fi întâlnit în repetate rânduri cu ginerele lui Trump, Jared Kushner, cu procurorul general Jeff Sessions și cu fostul consilier pe securitate Michael Flynn, toți trei având probleme în a raporta conținutul discuțiilor cu oficialul rus, fapt ce este în prezent investigat în SUA de către autorități.

Kisliak a mai fost implicat într-o serie de contacte cu oficiali american, precum cele din 2010 cu liderul minorității din Camera Reprezentanților (camera inferioară a Parlamentului Statelor Unite – n.r.), Nancy Pelosi, aceasta negând vrei întâlnire cu Kisliak, pentru ca mai apoi presa să dea publicității poze cu cei doi. Pe parcursul anilor, Kisliak a fost etichetat cu apelative de la „maestru-spion” la „febra tifoidă” sau cel mai „radioactiv om de la Washington”.

sursa

Mai multe articole despre:
Rusia SUA Washington ambasador Jared Kushner