MENIU

Ambasada Rusiei donează 100 de euro pentru "Cumințenia Pământului" și ne explică ce e istoria

Ambasada Rusiei a anunțat o donație "mondestă", de 100 de euro pentru Cumințenia Pămîntului și a postat pe Facebook un clip video în care explică apropierea dintre România și Rusia în istorie. 

"În România este lansată campania pentru recuperarea patrimoniului național cultural al țării, inclusiv a sculpturii lui Constantin Brâncuși "Cumințenia Pământului". Ambasada se alătură acțiunii și aduce o contribuție financiară modestă la fondul comun creat în acest scop", precizează ambasada într-un mesaj pe Facebook.

Potrivit unei chitanțe postate pe pagina de Facebook a Ambasadei, suma donată este de 100 de euro.

În același mesaj, Ambasada postează și un clip în care reamintește momentele în care armata rusă și cea română au lupat împreună.

"Istoria adevărată n-a fost scrisă de actori în platoul de filmare. Istoria adevărată a fost scrisă cu sânge pe câmpul de luptă", spune clipul.

"Primul Război Mondial - armata rusă şi armata română luptă împreună pentru independenţa României. Al Doilea Război Mondial - armata sovietică şi armata română luptă împreună pentru independenţa Europei. Industrializarea României - România se reconstruieşte economic şi social cu sprijinul Uniunii Sovietice. Copiii trebuie să înveţe istoria adevărată. Ambasada Federaţiei Ruse în România donează pentru Cuminţenia Pământului. România trebuie să îşi recupereze valorile, copiii trebuie să înveţe istoria adevărată", se mai spune în clipul postat pe pagina de Facebook a Ambasadei Rusiei.

Clipul rusesc vine în semn de răspuns la un spot realizat în vară de agenția Papaya Advertising, în care se face referire la tezaurul României şi în care apar şi Stalin şi soldaţi sovietici.