MENIU

Alunecare de teren catastrofală, cel puțin 17 morți. Numeroase mașini înghițite de nămol

O alunecare de teren masivă a ucis 17 oameni. Tragedia a avut loc în nord-vestul Columbiei din cauza ploilor abundente din ultimele zile. Alte 35 de persoane au fost grav rănite. În imaginile surprinse de martori se vede cum bucata imensă de pământ se desprinde și acoperă șoseaua și mașinile care se aflau în trafic. 

Alunecarea de teren a acoperit o autostradă foarte circulată ce leagă oraşele Quibdo şi Medellin. Un număr necunoscut de persoane sunt încă dispărute, deoarece noroiul a acoperit complet mai multe maşini de pe şosea, au declarat autorităţile columbiene.

"Până acum, 17 cadavre au fost recuperate din zona în care s-a produs tragedia", a declarat guvernatorul provinciei Choco într-un mesaj publicat pe reţeaua de socializare X, în care a adăugat că persoanele rănite au fost transportate la spitalele din regiune.

Imagini distribuite pe reţelele de socializare arată momentul în care o bucată mare de pământ s-a desprins de pe munte şi a căzut peste mai multe maşini care se deplasau pe drumul inundat din faţa lor.

Drumul a fost închis de Unitatea Naţională pentru Managementul Riscului de Dezastre (UNGRD) din Columbia. 

 

Mai multe articole despre:
aluencare de teren columbia morti masini