MENIU

Alerte cu bombă la 14 aeroporturi din Franţa! 3 dintre ele au fost evacuate - Haosul persistă

Alerte cu bombă la 14 aeroporturi din Franţa! 3 dintre ele au fost evacuate - Haosul persistă/ Profimedia

Șirul alertelor cu bombă nu se oprește în Franța. 14 aeroporturi regionale au fost vizate, vineri, de atfel de alerte, iar trei aeroporturi au fost evacuate. Vorbim deja despre o a treia zi consecutivă de perturbări în transportul aerian francez, înainte de vacanţa şcolară de Toussaint (Ziua Tuturor Sfinţilor), care începe vineri seara în întreaga Franţă.

Potrivit unor surse aeroportuare, 14 platforme regionale sunt vizate, dintre care două au fost evacuate, Bordeaux (sud-vest) şi Beziers (sud), informează agențiile France-Presse și Agerpres, potrivit HotNews.ro.

Mai multe alte aeroporturi au primit mesaje ameninţătoare, printre care cel din Rennes (vest), care a fost, de asemene,a evacuat „ca măsură de precauţie”, transmit și serviciilor de stat.

Este a treia zi consecutiv în care astfel de alerte perturbă funcţionarea unor aeroporturi.

Joi seara, ministrul francez de interne Gerald Darmanin a anunțat 18 arestări în ultimele 48 de ore în legătură cu aceste alerte, care au vizat, de asemenea, instituţii de învăţământ sau locuri turistice.

Astfel de alerte tind să se înmulțească în Franţa, în special după atacul jihadist în care a fost ucis profesorul Dominique Bernard, la Arras, în nordul Franţei.

Guvernul francez a atenţionat, miercuri, că fiecare ameninţare va face obiectul unei plângeri, ministrul justiţiei Eric Dupond-Moretti denunţând „bufoni care se amuză cu aceste ameninţări, ce se dovedesc în final false”.

Pedeapsa penală poate ajunge la doi ani de închisoare, plus o 30.000 de euro amendă.

Citește și Alertă cu bombă la Palatul Versailles. Toți vizitatorii au fost evacuați - VIDEO