MENIU

ALERTĂ FALSĂ la Madrid: Pachetul suspect, găsit în redacția El Pais, nu conținea nimic periculos

<p>ALERTĂ FALSĂ la Madrid: Pachetul suspect, găsit &icirc;n redacția El Pais, nu conținea nimic periculos</p>

Pachetul suspect primit, miercuri, la sediul din Madrid, de grupul media spaniol Prisa nu conținea nimic periculos, a anunțat o purtătoare de cuvânt a grupului, informează Reuters și AFP, citate de Agerpres. 

Sediul din Madrid al grupului Prisa, din care face parte și ziarul El Pais, a fost evacuat, miercuri, timp de două ore din cauza unui colet suspect care s-a dovedit în cele din urmă o "alertă falsă", potrivit purtătoarei de cuvânt a grupului.

Cu puțin înaintea orei locale 16:00 (15:00 GMT), angajații au putut reveni la lucru. Redactorul-șef al cotidianului El Pais, Antonio Cano, a confirmat pentru presă că a fost vorba de o alertă falsă, în contextul atentatului sângeros comis, miercuri, la sediul din Paris al săptămânalului satiric Charlie Hebdo.

La 13:45 (12:45 GMT), adică la peste două ore după atentatul sângeros de la Charlie Hebdo, din Paris, un bărbat a venit la sediul Prisa din Madrid cu un colet considerat suspect, a declarat pentru AFP directorul de comunicare al El Pais, Pedro Zuazua. Reprezentanții serviciilor de curierat, aflate la parter, "i-au spus să-l ducă jos, însă el a insistat să-l lase acolo", a povestit Zuazua, precizând că era vorba de un pachet "ceva mai mic decât o cutie de pantofi".

Mai multe pe Agerpres.