MENIU

Alertă aeriană în toată Ucraina, Rusia a declanșat un atac de amploare

Urmările unui atac aerian la Kiev / Foto: Profi Media

Alertă aeriană în toată Ucraina, vineri dimineață, după mai multe atacuri cu rachete și obuze ale rușilor. Explozii matinale au fost auzite în mai multe regiuni, iar conform primelor informații, rușii atacă puternic în zona Kiev și în Harkov. 

 

Guvernatorul regiunii Mykolaiv, Vitaliy Kim, a raportat, în această dimineață, că forțele ruse au lansat aproximativ 60 de rachete.

 

Mai multe explozii au fost auzite la Kiev în dimineața zilei de 16 decembrie în timpul unui raid aerian de amploare, scrie presa ucraineană, citată de Ziarul de Gardă.

 

Potrivit localnicilor, cel puțin trei explozii au fost auzite în mai multe cartiere din Kiev în cursul dimineții. Preliminar, sistemul de apărare aeriană funcționa deasupra capitalei.

 

„Apărarea aeriană operează în regiune. Inamicul atacă masiv Ucraina. Pericolul este sporit. Suntem în adăposturi. Nu fotografiem nimic și nici nu postăm nimic în rețea”, a scris Oleksii Kuleba, șeful administrației regionale militare din Kiev.

 

Explozii au fost auzite și la Dnepr, Harkov, Nikolaev și Cerkask, iar guvernatorii mai multor regiuni ucrainene îndeamnă locuitorii să rămână în adăposturi.

 

 

 
Mai multe articole despre:
alerta ucraina rusia atac rachete razboi putin