MENIU

Alegeri prezidențiale în Brazilia: Jair Bolsonaro, cotat cu o înfrângere - Reacții violente la adresa contracandidatului său

Brazilia se pregătește pentru alegeri. Brazilia organizează alegerile prezidențiale duminică, iar actualul președinte - Jair Bolsonaro este cotat cu o înfrângere. Partidul politic al lui Bolsonaro a lansat un document care susținea, fără dovezi, că angajații guvernamentali au „puterea absolută de a manipula rezultatele alegerilor fără a lăsa urme”. 

Autoritatea electorală a reacționat la afirmații, numindu-le „false și necinstite, fără sprijin în realitate”.  În sondaje, Bolsonaro este mult în urma contracandidatului său - Luiz Inácio Lula da Silva, fost președinte. Acesta a avut reacții violente la adresa fostului şef al statului de stânga, la începutul ultimei dezbateri prezidenţiale televizate, joi. „Este fost deţinut, trădător al patriei!”, a spus Bolsonaro.

Da Silva a fost în închisoare pentru acuzații de corupție în urmă cu doar trei ani.

De luni de zile, oficialii brazilieni și diplomații străini s-au temut că Bolsonaro pregătește scena pentru a contesta o pierdere a alegerilor.

Dacă niciun candidat nu primește 50% din voturi, primii doi clasați vor intra într-un tur 2, pe 30 octombrie. Dar pare din ce în ce mai probabil ca da Silva să câștige definitiv.  

Mai multe articole despre:
alegeri brazilia bolsonaro