MENIU

Al treilea terorist de la Londra este marocano-italianul Youssef Zaghba

Autoritățile britanice au dezvăluit identitatea celui de-al treilea atacator de la Londra, la o zi după apariția informațiilor despre primii doi teroriști. 

Marocano-italianul Youssef Zaghba este cel de-al treilea atacator de la Londra, au anunțat, marți autoritățile.  

'Se numește Youssef Zaghba, este fiul unui marocan și a unei femei din Bologna', a scris Corriere della Sera pe pagina sa de internet, precizând că bărbatul s-a născut în Fes (Maroc) în ianuarie 1995, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, Zaghba a fost oprit în Italia în 2016 când încerca să plece în Turcia de unde plănuia să ajungă în Siria, iar autoritățile italiene informaseră omologii din Marea Britanie și din Maroc în legătură cu intențiile acestuia.

O sursă din serviciile de informații italiene a confirmat că cel de-al treilea atacator este născut dintr-o mamă italiancă și un tată marocan. Părinții săi au locuit o perioadă împreună, în Maroc, și când s-au despărțit, mama s-a întors în Italia și s-a stabilit la Bologna.

Poliţia britanică a dezvăluit luni identitatea a doi dintre cei trei autori ai atacului soldat cu şapte morţi pe London Bridge şi în Borough Market sâmbătă, ei fiind Khuram Butt şi Rachid Redouane.

Comandantul unităţii antitero Mark Rowley a precizat că Butt, un britanic de 27 de ani, era cunoscut serviciilor de securitate, care nu deţineau elemente care să lase să se creadă că el pregăteşte un atentat.

Cel de-al doilea atacator, Redouane, în vârstă de 30 de ani, pretinsese că este de cetăţenie marocană şi libiană şi era necunoscut serviciilor, potrivit responsabilului britanic.

Bilanțul atentatului comis sâmbătă seara a ajuns la șapte morți. În afară de aceste șapte victime, cei trei autori ai atacului au fost uciși de poliție. Patruzeci și opt de persoane au fost internate în cinci spitale din Londra în urma atacului survenit în zona Podului Londrei.

Mai multe articole despre:
Londra Youssef Zaghba