MENIU

Adolescentul de 16 ani care a creat un business în valoare de milioane de euro

Un elev britanic a fost ofertat cu 5 milioane de lire sterline pentru a-şi vinde business-ul creat în dormitorul lui, însă el a refuzat.

Mohammed Ali, 16 ani, a lansat prima lui companie la vârsta de 12 ani şi a câştigat peste 40.000 de lire sterline după ce a creat propriul video game şi o aplicaţie financiară, notează dailymail.co.uk.

Tânărul din Yorshire este acum gata să lanseze un site de comparaţii preţuri pe piaţă cu partenerul lui Chris Thorpe, de 60 de ani.

Ali a povestit că a fost ofertat de un grup de americani cu care s-a întâlnit la Londra şi a discutat despre posibilitatea de a-şi vinde compania pentru suma de 5 milioane de lire sterline, însă a refuzat.

Tânărul le-a respins oferta, chiar înainte de Crăciun.

"Motivul principal pentru care am decis să nu vindem a fost că tehnologia şi conceptul valoarează deja câteva milioane, iar de îndată ce oamenii vor utiliza sistemul, valoarea va mai creşte.", a spus adolescentul.


Tânărul a realizat weneed1, chiar în timp ce se afla în pat şi studia programare.

Site-ul este conceput atât pentru vânzători, cât şi pentru clienţi care prezintă în timp real produsele valabile şi preţurile, actualizate în timp real.

Băiatul a dat lovitura cu project 2006, un video game care valorează 5.99 lire sterline pe lună şi de pe urma căruia a strâns peste 30.000 de lire sterline.

Băiatul spune că a învăţat singur să facă totul, citind cărţi şi vizionând filmuleţe.

Mai multe articole despre:
afacere tânăr business