MENIU

Adjunctul liderului Statului Islamic a fost ucis într-un atac aerian în Irak

Adjunctul liderului grupării Statul Islamic (SI) Abu Bakr al-Baghdadi, Auf Abdulrahman Elefery - alias Abu Suja, a fost ucis într-un atac aerian al coaliţiei conduse de către Statele Unite asupra unui convoi al organizaţiei jihadiste la al-Qaim, au declarat surse tribale pentru Al Arabiya News.

Potrivit surselor citate de postul panarab cu sediul la Dubai, în Emiratele Arabe Unite (EAU), atacul a avut loc în regiunea oraşului irakian al-Qaim, situat pe râul Eufrat, în provincia Al-Anbar, în apropiere de frontiera cu Siria, scrie Mediafax.ro. 

"El (Abu Suja) şi al-Baghdadi se despărţeau rar. Din acest motiv este posibil ca al-Baghdadi să fi fost împreună cu el (în momentul atacului", a declarat Hisham al-Hashimi, un strateg irakian în domeniul securităţii, pentru ziarul britanic The Telegraph, care a postat pe site o imagine cu Abu Suja, scrie Al Arabiya online.

Liderul SI a fost "rănit grav" în acest atac, au declarat sâmbtă pentru postul panarab sursele tribale citate, adăugând că alţi lideri de rang înalt ai organizaţiei au fost ucişi în acest atac care a vizat o reuniune a liderilor SI.

Oficiali irakieni au declarat duminică că al-Baghdadi a fost rănit într-un atac aerian care a avut loc în weekend, afirmă postul panarab citând Associated Press.

Mai multe articole despre:
Irak atentat stat islamic