MENIU

Adevărul despre boala Prințesei de Wales. Ce spune renumitul medic Irinel Popescu despre „polipoza familială”?

Anunțul prițesei a întristat o țară întreagă

Cunoscutul prof.dr. Irinel Popescu a vorbit recent despre boala Prințesei de Wales, o afecțiune benignă cu potențial mare de a deveni cancer. Specialistul român a subliniat faptul că  „polipoza familială” este un exemplu de boală benignă cu un potențial mare de a deveni cancer.  

Afecțiune este caracterizată de apariția timpurie și masivă a polipilor adenomatoși în colon și rect. Fără un tratament adecvat, „polipoza familială” evoluează inevitabil spre cancer colonic la vârste fragede. Prof.dr. Irinel Popescu a subliniat importanța diagnosticării precoce a acestui sindrom ereditar și a gestionării eficiente a acestuia pentru a preveni complicațiile, potrivit BZI.

Renumitul medic a menționat că extirparea organului afectat poate fi o măsură drastică, dar eficientă în prevenirea evoluției către cancer. „Polipoza familială”, cunoscută și sub numele de polipoza adenomatoasă familială (PAF), este o afecțiune genetică rară care necesită o abordare multidisciplinară și o monitorizare atentă pentru a evita consecințele grave. Testele genetice joacă un rol crucial în identificarea mutațiilor specifice și în gestionarea afecțiunii nu doar pentru pacient, dar și pentru membrii familiei acestuia.

 

După o intervenție chirurgicală care a avut loc în ianuarie, care a relevat prezența cancerului, Prințesa Kate a început o chimioterapie preventivă, în conformitate cu recomandările echipei sale medicale. Această măsură își propune să reducă riscul de recidivă sau răspândire a bolii. 

Mai multe articole despre:
kate printesa uk cancer regele charles