MENIU

Acordul de Asociere dintre Kiev și UE va intra în vigoare la 1 noiembrie

Președintele ucrainean, Petro Poroșenko, a anunțat, astăzi, că acordul de Asociere dintre Ucraina și Uniunea Europeană va intra în vigoare la 1 noiembrie, după ce documentul va fi ratificat simultan, marți, 16 septembrie, de către legislativul ucrainean (Rada Supremă) și Parlamentul European.

”Pentru prima dată, acordul va fi ratificat simultan la Kiev și la Strasbourg și va intra în vigoare la 1 noiembrie”, a afirmat Poroșenko, în cadrul unei conferințe de presă comune, în capitala ucraineană, cu președintele în exercițiu al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, informează Agerpres.

”Noi am căzut de acord ca prima reuniune a Consiliului de asociere să aibă loc la 17 noiembrie”, a adăugat președintele ucrainean.

Acordul de Asociere dintre UE și Ucraina a fost semnat, în iunie, la Bruxelles, ceea ce a atras numeroase sancțiuni din partea Moscovei. Ministrul rus al dezvoltării economice, Aleksei Uliukaev, declara anterior că Rusia va iniția, de la 1 noiembrie, măsuri de protecție simetrice, în cazul în care Acordul de Asociere dintre Uniunea Europeană și Kiev va intra în vigoare, la acea dată, fără să țină cont de poziția Moscovei.

 

Mai multe pe Agerpres.