MENIU

Accident de autocar în Spania. 14 studenți ERASMUS au murit. Printre ei se afla şi o româncă

Cel puţin 14 persoane au decedat după ce un autobuz plin cu studenţi Erasmus, care proveneau din mai multe ţări europene, s-a izbit de o maşină, înainte de a se răsturna în apropiere de oraşul Freginals, din Catalonia, la doar 180 de kilometri sud de Barcelona, transmite presa spaniolă.

UPDATE 12:40. Tânără avea 23 de ani şi studentă la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi.

Studenta care și-a pierdut viața în accidentul de autocar din Spania avea 23 de ani, era în anul I, la studii de master, la Facultatea de Geografie și Geologie a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași iar, din luna februarie 2016, urma un stagiu de studiu Erasmus la Universitatea din Barcelona, a anunțat, luni, "cu profundă îndurerare", instituția de învățământ superior menționată.

"Din respect pentru familie, nu putem face cunoscut numele studentei. Universitatea transmite condoleanțe familiei îndurerate, colegilor și prietenilor", se arată pe site-ul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași.

UPDATE 08:30. Printre studenţii decedaţi se află şi o româncă

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat astăzi că printre persoanele decedate în accidentul de autocar din Tarragona, Spania, se afla şi o studentă de cetăţenie română.

Consulatul General al României la Barcelona este în legătură cu familia persoanei decedate şi cu autorităţile spaniole competente şi va acorda asistenţa consulară necesară.

Decesul cetăţeanului român a fost confirmat de autorităţile spaniole în cursul ‎ acestei nopţi, ca urmare a procedurilor complexe de identificare a victimelor.

Imediat după producerea accidentului la 20 martie 2016, Consulatul General al României la Barcelona a contactat în regim de urgenţă autorităţile spaniole şi o echipă mobilă a oficiului consular s-a deplasat la locul accidentului în Freginals, la morga din Tortosa la care au fost transportate persoanele decedate, precum şi la Centrul de Management al Crizei constituit de autorităţile locale.

Reprezentanţii oficiului consular au discutat cu directorul teritorial al Protecţiei Civile, primele informaţii oferite de autorităţile spaniole referindu-se strict la cetăţenia persoanelor rănite în accident, printre care nu se aflau şi cetăţeni români.

Studenţii se întorceau de la festivalul anual Las Fallas din Valencia, atunci când autobuzul cu 60 de pasageri s-a izbit de o maşină la ora locală 6.00. Autobuzul avea drept destinaţie Barcelona, însă s-a răsturnat pe autostrada A7, în apropiere de oraşul pitoresc Frefinals.

Presa spaniolă vorbeşte de 14 morţi şi mai mulţi răniţi, într-un autobuz cu peste 50 de studenţi Erasmus la bord.

Naţionalităţile celor decedaţi nu sunt cunoscute, iar peste 20 de echipe de intervenţie s-au deplasat la locul accidentului.

Studenţii din autobuzul implicat în accident studiau la Universitatea Barcelona, iar cei mai mulţi dintre ei erau studenţi veniţi prin programul Erasmus. Printre persoanele decedate se numără şi studenţi străini.

Mai multe articole despre:
accident Spania studenţi Autocar Erasmus