MENIU

A ameninţat Putin că trupele ruse pot ajunge la Bucureşti în două zile? Ce spune Kievul

<p>Vladimir Putin</p>

Cotidianul german Sueddeutsche Zeitung a relatat joi că Putin ar fi ameninţat, într-o conversaţie cu omologul său ucrainean, Petro Poroşenko, că poate trimite trupe în Polonia, România şi ţările baltice, notează Mediafax. Kievul nu a confirmat declaraţiile.

"Nu confirmăm informaţia publicată de acest ziar", a declarat secretarul de presă al lui Poroşenko, Sviatoslav Ţeholko. Autorităţile ucrainene au o "atitudine negativă faţă de orice speculaţie care ar putea periclita eforturile tuturor părţilor de a lansa un proces de pace", a adăugat acesta.

"Dacă vreau, trupele ruse ar putea ajunge în două zile nu doar la Kiev, ci şi la Riga, Vilnius, Tallinn, Varşovia şi Bucureşti", ar fi afirmat Putin, potrivit ziarului german, care nu precizează data acestor afirmaţii.

Poroşenko l-ar fi informat despre aceste ameninţări pe preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, în timpul vizitei efectuate de acesta la Kiev la 12 septembrie, afirmă publicaţia, care citează un document al serviciului diplomatic al UE.