MENIU

20 de ani de la dispariția ,,prințesei inimilor''

Dezvăluiri despre prinţesa Diana
Prinţesa Diana, îmbrăcată într-o fustă transparentă în anii \'80 / Foto: dailymail.co.uk

Au trecut două decenii de la dispariția prințesei Diana. Pe 31 august 1997, la Paris, „prințesa inimilor” sau„prințesa poporului”, așa cum au denumit-o britanicii, Diana Frances Spencer, Prințesă de Wales, a încetat din viață la vârsta de 36 de ani din cauza unor răni grave, survenite în urma unui accident de maşină.

Astăzi se împlinesc 20 ani de când Prinţesa Dianaalături de iubitul său, Dodi Fayed, şi de şoferul Henri Paul şi-au pierdut viaţa în tunelul Pont de l’Alma din Paris.

Prințesa Diana s-a născut pe 1 iulie 1961, într-o familie britanică de nobili cu ascendenţă regală, și a fost cel de-al patrulea copil al lui John Spencer, Vicontele Althorp şi al a primei lui soţii, Frances Roche, Vicontesa Althorp.

A crescut în Park House, situat pe domeniul Sandringham şi a primit o educaţie aleasă în Anglia şi în Elveţia.

În 1975, după ce tatăl său a moştenit titlul de Conte de Spencer, ea a devenit Lady Diana Spencer.

Nunta sa cu Prinţul de Wales, susţinută la St Paul’s Cathedral din Londra pe 29 iulie 1981, a atins audienţa globală de peste 750 de milioane de oameni.

Prinţii William şi Harry i-au adus, miercuri, un omagiu mamei lor într-o grădină albă creată special la palatul Kensington pentru comemorarea celor 20 de ani de la dispariţia Dianei.

Mai multe articole despre:
null