MENIU

Zeci de mii de timișoreni riscă să facă frigul. Compania de termoficare, la un pas de FALIMENT

CET Colterm Timișoara

Timișorenii ar putea să stea în frig și iarna aceasta. Colterm este la un pas să intre în faliment după ce a fost sancționată cu zeci de milioane de euro pentru ca nu a achiziționat toate certificatele de poluare aferente anilor anteriori. Sunt toate șansele ca furnizorul să primească încă o amendă. Odată cu a treia sancțiune, Administrația Fondului de Mediu poate cere imediat intrarea în faliment a companiei.

Odată cu a treia amenda, Administrația Fondului de Mediu poate cere imediat intrarea in faliment a companiei, întrucât, conform consilierei locale din partea Pro Romania, Roxana Iliescu, aceasta va fi înregistrată ca fiind o datorie curenta, potrivit Opinia Timișoarei.

Primarul Dominic Fritz a precizat că nu a găsit o cale legală pentru a accesa sumele de bani necesare societății de termoficare pentru a cumpăra certificatele de emisii de CO2.

Pe de altă parte, edilul le-a cerut consilierilor locali să facă ei înșiși propuneri în legătură cu cererea înaintată de societatea de termoficare pentru încă o creștere a prețului gigacaloriei, dar si despre modul în care primăria ar putea da bani pentru cumpărarea certificatelor ‘verzi’.

De asemenea, primarul Dominic Fritz spera că Guvernul va ajuta din nou Timișoara.



Mai multe articole despre:
timisoara termoficare colterm frig in case