MENIU

Scandalul delapidării de la BRD Pensii Private: Directoarea și concubinul, ARESTAȚI preventiv 30 de zile

Fosta directoare a BRD Pensii Private, concubinul său și un prieten al acestuia au fost reținuți, joi seară, de procurori, iar vineri au primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. În același dosar, o contabilă a fost plasată sub control judiciar în dosarul presupusei delapidări a 23,5 milioane de lei din fondurile companiei. Din bani, aceștia și-au cumpărat autoturisme, vile de lux și bijuterii.

48 de percheziții au avut loc, joi dimineață, în 12 județe și în Capitală, într-un dosar de delapidare la fondul de pensii privat BRD.

„În perioada 2019- 2022, două persoane angajate în cadrul băncii, cu sprijinul unor apropiați și a 7 persoane juridice, și-ar fi însușit și folosit în interes personal suma de 23,5 milioane de lei, din conturile fondului privat de pensii”, se arată în comunicatul Poliției.

În dosar e vizată fosta directoare executiva de la fondul de pensii al BRD.

În luna mai 2022, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) i-a retras Alinei Andreescu aprobarea pentru a ocupa funcția de director general al BRD Pensii Private și a amendat-o cu 100.000 de lei pentru încălcarea regulilor de guvernanță corporativă.