MENIU

Mugur Isărescu, după ce dobânda cheie a fost majorată cu un procent uriaș: Creșterile sunt determinate de șocurile globale

Mugur Isărescu

Mugur Isărescu - președintele BNR a făcut declarații, miercuri, după ce dobânda cheie a fost majorată cu un procent și a ajuns la valoarea uriașă de 4,75%. Șeful BNR a apreciat că, potrivit actualelor evaluări, rata anuală a inflației va continua să crească până la mijlocul trimestrului III.

Potrivit actualelor evaluări, rata anuală a inflației va continua să crească până la mijlocul trimestrului III, anul curent, sub impactul șocurilor pe partea ofertei, dar într-un ritm vizibil încetinit, urcând astfel moderat, peste valorile prognozate în luna mai, pe orizontul scurt de timp.

Accelerarea creșterii ratei a continuat să fie determinată de șocurile globale. De războiul din Ucraina și de sancțiunile instituite”, a spus Mugur Isărescu.

BNR a decis în şedinţa Consiliului de Administraţie să majoreze dobânda cheie cu un punct procentual, ceea ce se traduce printr-o lovitură dură pentru românii care au credite. În situația în care dobânda cheie ajungea la 4,5%, ROBOR ar fi trecut de 7% dar acum poate depăși chiar 8%.

Mai multe articole despre:
isarescu bnr dobanda