MENIU

Fondul Monetar Internațional modifică prognoza de creștere economică datorită vaccinurilor anti-COVID

Fondul Monetar Internațional modifică prognoza de creștere economică datorită vaccinurilor anti-COVID

Fondul Monetar Internaţional şi-a modificat estimarea pentru creşterea economică globală datorită dezvoltării vaccinurilor împotriva COVID-19. FMI estimează o creştere de 5,5% în 2021. Apariţia vaccinurilor în cele trei luni de la previziunea anterioară a FMI i-a făcut pe economiştii acestuia să estimeze o creştere a activităţii în a doua jumătate a anului 2021.

Au fost făcute modificări ale previziunilor pentru SUA şi Japonia, unde guvernele au luat măsuri pentru stimularea economiei de la finalul anului trecut. Este de aşteptat ca acestea două țări să se întoarcă la nivelul economic dinaintea pandemiei în 2021. Pentru zona euro şi Marea Britanie va dura mai mult. Există, de asemenea, diferențe între economiile țărilor în curs de dezvoltare.

India şi-a revenit mai bine decât era de aşteptat după carantină. Este estimat că în China economia va continua să-şi revină puternic. Altor ţări revenirea le va lua mai mult timp, în special acelora în care turismul sau exporturile de petrol erau foarte importante.

Mai multe articole despre: