MENIU

Cozmin Gușă, după ce instanța a da undă verde pentru suspendarea activității Euroins: Am intrat într-un mare scandal internațional

Cozmin Gușă

Analistul politic Cozmin Gușă este de părere că decizia instanței de a respingere cererea Euroins de suspendare a retragerii autorizației de funcționare va avea efecte negative în lanț. Gușă a invocat atât un scandal internațional, pe relația Bulgaria, cât și o situație gera pentru milioane de români care aveau asigurări la această companie.

"Din nefericire, noi am intrat într-un mare scandal internațional, prin decizia ASF, împotriva acestei companii bulgărești. Noi ne-am pus cu o entitate puternică, poate cea mai puternică din Bulgaria, mai ales dacă este adevărat ce se spune că în spatele ei s-ar afla sau este sprijinită exclusiv de serviciile de informații bulgărești, cum are și România asemenea entității. (...) Patronul Eurohold, cel mai important om de afaceri din Bulgaria a și acuzat într-o primă fază, acum o lună, că decizia ASF este influențată de un ofițer activ SRI. Ulterior și-a nuanțat această declarație, pentru că n-a mai repetat-o, indicând însă cu nume și prenume oameni de la vârful ASF care ar fi făcut ilegalități", a afirmat analistul politic Cozmin Gușă.

 

Acesta a mai precizat că dacă lucrurile vor continua în direcția blocării activității Euroins pe piața asigurărilor din România, efectele ar putea fi dramatice asupra oamenilor de rând. 

 

"Scandalul, chiar dacă nu pare mare, este uriaș, pentru că sunt implicați direct câteva milioane de cetățeni care sunt în pom cu asigurările lor de la Euroins, iar alții sunt indirect, pentru că tot din banii noștri se plătesc pagubele, de la fondul de garantare, de contragarantare. Această pagubă care ar putea să nu fie, pentru că a fost o eliminare ilegală și artificială a unui jucător care nu avea datorii," a precizat Gușă, într-o intervenție la Realitatea Plus.