MENIU

Bulgaria redeschide toate dosarele privatizărilor de după 1989

Noul procuror general din Bulgaria a ordonat redeschiderea tuturor dosarelor de privatizare după căderea comunismului, informează Realitatea PLUS. Este vorba de privatizări de peste 40 de miliarde de euro.

 

Procurorul general din Bulgaria a cerut încă de la sfârșitul anului trecut anchetarea vânzării unor active de peste 40 de miliarde de dolari. 

După 1989, activele statului bulgar au fost estimate la circa 40 de miliarde de dolari. Procesul de privatizare a fost rapid asociat cu corupţia, din cauza suspiciunilor privind neregulile.

Despre aceste vânzări, presa bulgară a scris nenumărate anchete, investigații despre corupția din spatele privatizărilor. Mai mult decât atât, cei care cumpăraseră activele după căderea comunismului încă erau datori statului bulgar cu peste jumătate de miliard de euro, mai informează Realitatea PLUS. 

Procurorul general al Bulgariei a anunţat la începutul lunii februarie începerea unei anchete care vizează toate privatizările făcute după 1989, existând indicii că acestea ar fi asociate cu corupţia.

Noul procuror general, Ivan Gheşev şi-a preluat funcţia în decembrie 2019.