MENIU

ANAF a lansat acțiuni de amploare, după înăsprirea reglementărilor fiscale. Sunt luați în vizor micii comercianți

Acțiune antifraudă fiscală (foto: ANAF)

La câteva zile de la intrarea în vigoare a noilor reglementări fiscale, ANAF a declanșat controale în toată țara. În vizor sunt plafonul de casă și Legea ilicitului.

Serviciul Antifrauda a început încă de luni să facă verificări în ceea ce privește noile prevederi, intrate în vigoare la 11 noiembrie, referitoare la limitarea plafonului de casă la 50.000 de lei și a avansului spre decontare la 1.000 de lei pe zi, dar verificările vor avea în vizor și plafoanele privind plățile, rămase nemodificate prin intervenția de săptămâna trecută a Guvernului, potrivit informațiilor Profit.ro.

 

De asemenea, în câteva zile ar urma să înceapă și acțiuni pe noile prevederi pentru protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite (activitate economică desfășurată de către persoane neînregistrate fiscal conform prevederile legale cât și activitate economică desfășurată cu bunuri care nu sunt însoțite de documente de proveniență).

 

ANAF intenționează să inițieze și campanii dedicate, la nivel național, pe aceste noi prevederi, dar după efectuarea unor analize de risc care să releve zonele cu vulnerabilități, unde controalele ar aduce cel mai bun randament.

Citește mai mult la:

https://www.profit.ro/taxe-si-consultanta/exclusiv-antifrauda-iese-de-astazi-in-controale-pe-plafonul-de-casa-si-legea-ilicitului-urmeaza-si-campanii-la-nivel-national-21379255



Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Mai multe articole despre:
ANAF controale de amploare amenzi mici comercianti