MENIU

Unabomber, teroristul care ucidea ca să apere natura, s-a sinucis. A fost un matematician genial

Matematicianul american Ted Kaczynski, cunoscut ca terorist sub numele de Unabomber, și-ar fi pus capăt zilele în închisoare. Bărbatul ispășea o condamnare pe viață pentru trimiterea prin poștă a unor pachete capcană care au ucis oameni.

Anunțul sinuciderii lui Unabomber a fost făcut de agenția Associated Press, care citează surse din penitenciar.

 

Timp de 17 ani - din 1978 până în 1995 - Kaczynski a trimis prin poștă dispozitive explozive, ucigând trei persoane și rănind alte 23. Presa i-a dat porecla Unabomber, de la titulatura pe care FBI a dat-o dosarului - UNABOM (University and Airline Bomber) .

 

Matematicianul, care a absolvit Harvard și și-a luat doctoratul la Universitatea din Michigan, și-a dat brusc demisia de la Universitatea din California și a decis să trăiască în izolare. Așa a ajuns la ideea planificării atacurilor cu pachete capcană, convins că civilizația industrială distruge natura și este imposibil să se oprească dezvoltarea necontrolată prin metode non-violente.

 

Kaczynski a început să trimită explozibili reprezentanților companiilor aeriene și industriașilor. El a amenințat apoi mass-media, cerând ca New York Times și Washington Post să publice "manifestul" său împotriva invențiilor și tehnologiilor moderne, precum și a daunelor aduse mediului.

Fratele său a recunoscut stilul lui Kaczynski și a reclamat asta  la FBI, iar așa a fost și prins.

Mai multe articole despre:
unabomber sinucidere terorist matematician