MENIU

Un mare poet român, mort de câțiva ani, felicitat pe rețelele sociale: „La mulți ani binecuvântați”

Episod tragicomic la aniversarea marelui poet Emil Brumaru. Deși a murit în urmă cu 5 ani, artistul a primit urări de viață îndelungată pe pagina sa de Facebook, din partea unor presupuși admiratori.

La finalul anului trecut, marele poet Emil Brumaru ar fi împlinit vârsta de 85 de ani. Deși este născut pe data de 25 decembrie, poetul a preferat să-și seteze data de naștere pe 1 ianuarie, așa că în prima zi a anului mai mulți internauți s-au îngrămădit să-l felicite, neștiind că poetul s-a stins din viață pe data de 5 ianuarie 2019.

 

„La mulți ani binecuvântați”, „Happy Birthday”, sunt câteva dintre mesajele lăsate de așa-zișii prieteni ai regretatului poet, potrivit BZI.

 

Emil Brumaru a suferit un accident vascular cerebral (AVC) și a fost internat la spital. Își revenise puțin, dar pe data 5 ianuarie 2019 a intrat în comă.

 

Emil Brumaru s-a născut în 1938, în localitatea Bahmutea, actuala Mihailovca, din Republica Moldova. A debutat editorial cu două volume, ambele publicate în 1970, „Versuri” și „Detectivul Arthur”, iar de-a lungul timpului poemele sale au fost incluse în antologii din România, Germania, Franța, Anglia.