MENIU

Secretele unuia dintre cele mai mistice locuri din Crimeea. De ce i se spune Valea Fantomelor?

Unul dintre cele mai mistice locuri din fostul spațiu sovietic este Valea Fantomelor de pe coasta Crimeei. Aura de mister este dată de cei peste o sută de stâlpi de piatră de diferite dimensiuni, care seamănă cu oameni, animale, diverse obiecte, sub efectul razelor solare.

Unii turiști rămân peste noapte în „țara spiritelor rele” și vorbesc despre viziuni. Unii cred că Valea Fantomelor este un loc de putere care dă energie. Nu e de mirare că pietrele de sine stătătoare au fost adesea subiect de cult în vremurile străvechi, potrivit Casa Rusă din București.
 
 
Ca toate locurile misterioase, Valea are propria ei legendă. În timpul războaielor, nomazi nemilosi au venit pe Muntele Demerdzhi și au fost atât de impresionați de vârf încât au decis să construiască o forjă uriașă pe el.
 
 
Aici au fost forjate săbii pentru războinici, iar focul mereu aprins din măruntaiele muntelui i-a uscat versanții și sursele de apă. Doar o tânără a îndrăznit să-i ceară liderului să stingă flăcările.
 
 
Dar în loc de un răspuns, o aștepta moartea din pumnalul lui. În acel moment, bolovani s-au rostogolit pe versanți, totul în jur a dispărut în spatele unei perdele de fum, iar în loc de nomazi, au apărut figuri de piatră înghețate pentru totdeauna.
 
 
Mai multe articole despre:
valea fantomelor rusia crimeea mistic putin