MENIU

Legendă sau adevăr? Tunelurile secrete pe sub Marea Neagră care duceau în Bulgaria și Turcia

Una dintre cele mai fascinate legende legate de Dobrogea este cea a tunelurilor subacvatice care ar fi făcut legătura cu Bulgaria și Turcia, poate chiar și alte țări din regiune. Primele povești pe această temă datează din vremea Primului Război Mondial, când se spune că localnicii din regiune își transportau oile în Turcia, printr-un tunel misterios.

Accesul la acest tunel era cunoscut doar de câțiva oameni și era utilizat exclusiv în situații critice, scrie Constanța Veche.

În anii ’80, pe măsură ce se construia Canalul Dunăre-Marea Neagră, într-un cimitir din Murfatlar a fost descoperită o altă intrare către rețeaua secretă de tuneluri care leagă România de Bulgaria. Deși se pare că mulți cunoșteau de existența acestor tuneluri, totul a fost ținut secret.

Potrivit sursei citate, intrarea din Murfatlar ar fi fost folosită adesea de muncitorii care lucrau la canal pentru a traversa granița către Bulgaria. Cele două tuneluri, despre care se crede că pornesc din sudul Dobrogei actuale și din Cadrilater, traversează Marea Neagră.

Un alt tunel ar fi fost descoperit în Călărași, în timp ce se lucra la fundația unui bloc. pasajul secret trecea pe sub Dunăre până în Bulgaria. 

Mai multe articole despre:
tuneluri marea neagra secret buglaria daci