MENIU

4 civilizații extraterestre OSTILE ne-ar putea invada. Cât de mare e riscul unui "război al lumilor"?

Patru civilizații extraterestre ostile ar putea pândi din diverse colțuri ale Căii Lactee, arată un studiu recent. Analiza nu se bazează pe constatări sau indicii directe, ci este o estimare probabilistică, bazată de estimări privind existența și gradul de dezvoltare al altor civilizații.

Prin comparație cu pericolul ca Terra de a fi lovită de un asteroid sau meteorit, probabilitatea ca extratereștrii "răi" să ne invadeze planeta este de 100 de ori mai mică, potrivit Live Science.

Studiul, relizat de doctorandul Alberto Caballero, a pornit de la modelul invaziilor umane din istoria recentă, pe care l-a aplicat asupra numărului estimat de planete din Calea Lactee ce ar putea adăposti viață inteligentă capabilă de deplasare pe distanțe interstelare.

Caballero a descoperit că 51 din cele 195 de națiuni ale Terrei lumii au lansat invazii de mai mari sau mai mici dimensiuni în intervalul 1915-2022. Transpunând apoi acest model la nivelul galaxiei, specialistul a stabilit că 4 civilizații rău-intenționate ar exista în "apropierea noastră".

„Probabilitatea unei invazii extraterestre de către o civilizație agresivă este, prin urmare, mai mică decât probabilitatea unei coliziuni cu un asteroid ucigaș de planete”, a afirmat cercetătorul.

Pe de altă parte, posibilitatea ca oamenii să invadeze alte planete este de 0.0014%, dar asta din momentul în care vom deveni civilizație interstelară (cu capacitate de a se deplasa pe distanțe de ani-lumină), peste aproximativ 250 de ani.

Mai multe articole despre:
EXTRATERESTRII ostili galaxie razboiul lumilor