MENIU

Românii pot comanda Tesla și în România. Pentru reparații, "dăm o fugă" până în Austria!

De astăzi, clienții români au fost oficial incluși, de Tesla, pe lista clienților care pot comanda un model al constructorului american. Mai dificil va fi, cel puțin pe moment, cu reparațiile acestor mașini. Asta pentru că americanii nu au niciun service sau magazin fizic în România. Cea mai aporpiată țară unde poți repara o astfel mașină este Austria.

Tesla a deschis oficial comenzile online pentru clienții din România, țara noastră fiind inclusă în premieră în lista piețelor în care marca activează exclusiv online. Românii pot comanda din gama Tesla doar Model 3.

Anunțată inițial printr-un tweet pe care contul oficial al celor de la Tesla l-a publicat vineri, informația este astăzi confirmată pe site-ul oficial al constructorului american de mașini electrice: România intră oficial pe lista piețelor care pot comanda direct modelele comercializate de producătorul californian.

România este parte a unui "val" care conține, de asemenea, Polonia, Ungaria și Slovenia.În acest moment, orice client din România care dorește achiziția directă a unui Tesla Model 3 poate accesa site-ul oficial al mărcii și să selecteze țara. Românii pot comanda "oficial" atât Model 3, cea mai accesibilă variantă din gamă, cât și Model S și SUV-ul Model X.Pentru comanda unui Model 3, orice client din România trebuie să depună un avans de 2000 de euro.

Cea mai accesibilă variantă a lui Model 3 disponibilă costă 39.500 de euro și oferă tracțiune pe roțile spate, o baterie cu autonomie de până la 409 kilometri (calculați în ciclul WLTP), viteză maximă de 225 km/h și o accelerație 0-100 km/h în 5.6 secunde. Opțional există variante tehnice superioare ale lui Model 3, ambele cu patru roți motrice: Long Range oferă 560 de kilometri de autonomie (pentru 48.200 de euro), iar Performance (52.900 de euro) permite o accelerație 0-100 km.h în doar 3.4 secunde.

Indiferent de versiunea aleasă, primele livrări pentru o comandă realizată astăzi se fac în prima parte a anului 2020.

Comenzi online da, service și prezență fizică nu

Până la intrarea României în lista oficială a piețelor pe care Tesla a deblocat vânzările online, clienții din România care își doreau un model al acestei mărci erau nevoiți să apeleze la soluții alternative: dealeri din Europa de Vest sau variante second-hand.

Deschiderea Tesla către bretail online nu înseamnă însă că marca americană va oferi și servicii locale. Compania nu deține niciun punct de vânzare fizic în România, nu a bifat niciun punct de încărcare din rețeaua Supercharger pe teritoriul României și nu oferă niciun service dedicat clienților români, care în acest moment sunt nevoiți să apeleze la punctele de reparație din Austria, cel mai apropiat fiind cel din Graz.

Tesla nu a anunțat planuri legate de deschiderea unui punct de servisare în țara noastră, Budapesta fiind cel mai apropiat oraș în care planurile mărcii vizează acest aspect.

Mai multe articole despre:
tesla si in romania service austria