MENIU

Majoritatea şoferilor fac această greşeală iarna. Scurteaza durata maşinii cu acest mod de încălzire

Conform Bussiness Insider care a cerut părerea inginerilor specialiști în propulsoare pe benzină, încălzirea motorului, sau menţinerea lui la ralati în parcare iarna face mai mult rău maşinii în timp. Specialiștii au făcut o singură observație, aceea că demonstrația tehnică se aplică numai la motoarele pe benzină.

Condițiile vitrege de condus pe timp de iarnă supun mașina din start unei funcționări dificile, dar șoferii pot agrava lucrurile. Dacă sunteți printre cei mulți care consideră că este important să lăsăm motorul pornit până se mai încălzește puțin în parcare pentru a proteja motorul, se prea poate că ați căzut victimă unui mit care face mai mult rău decât bine, scrie tvr.ro.

Jurnaliștii de la Bussiness Insider au discutat cu inginerul mecanic și fostul pilot de raliu Stephen Ciatti despre mitul încălzirii mașinii înainte de a pleca de pe loc pe perioada iernii.

În ultimii 26 de ani Ciatti a lucrat în domeniul motoarelor cu combustie, motoare care generează putere prin arderea combustibilului, cum ar fi benzina, iar acum conduce cercetările din domeniu efectuate în laboratoarele Argonne National din Illinois, Statele Unite.


Acest mit al lăsării autoturismului la ralanti până se încălzește puțin în condiții de iarnă provine din timpurile în care pe mașini erau montate carburatoare și nu erau dotate cu senzori de măsurarea temperaturii și reglarea amestecului de carburant în funcție de aceasta. Atunci, se îneca, se oprea sau nu avea suficientă forță de tracțiune.

Mai multe articole despre:
soferi maşină încălzire greşeală motor