MENIU

Lumea curselor de mașini, în doliu! Un pilot a murit

<p>Cluj: Flori şi lum&acirc;nără pentru tinerii morţi &icirc;n incendiul din Clubul Colectiv</p>

Tragedie în IndyCar. Pilotul Justin Wilson a murit în această dimineață după ce a fost lovit în cască de un obiect ajuns pe pistă în urma coliziunii în zidul de protecție a unui alt pilot, informează USA Today.

Incidentul s-a produs în ultimele tururi ale cursei de 500 de mile de pe Pocono Raceway. Sage Karam a derapat într-o curbă şi s-a izbit de zidul de protecţie, iar bucăţi din bolidul său s-au desprins şi s-au împrăştiat pe toată pista. Unul dintre ele a ajuns în casca lui Justin Wilson. După impact, fostul pilot de Formula 1 a lovit una dintre bariele de protecție şi nu s-a mai mişcat.

Wilson a fost transportat la spital cu elicopterul în comă, în stare critică.

În această dimineaţă, familia a transmis un comunicat: „Cu enormă trsiteţe, părinţii lui Justin Wilson, Keith şi Lynne, soţia sa, Julia şi fratele său Stefan anunţă că Justin a plecat dintre noi în urma accidentului suferit în timpul cursei Verizon IndyCar de pe pista Pocono Raceway de duminică, 23 august. Justin a fost un tată iubitor, un soţ devotat şi un pilot de top, respectat de colegii săi.”

Justin Wilson şi-a început cariera în 1995 în Formula Vauxhall Junior unde a câştigat o serie de curse alături de echipa Paul Stewart Racing. 

Mai multe articole despre:
pilot curse de maşini IndyCar justin wilson