MENIU

Avertizarea poliţiei române! Ce trebuie să facă toţi motocicliştii

"Purtaţi haine strălucitoare!" este doar unul din sfaturile pe care politistii le lanseaza pentru motociclisti acum, la inceput de primavara. Recomandarile agentilor rutieri nu se rezuma doar la vestimentatie, ci si la maniera in care trebuie abordati ceilalti participanti la trafic. "Şoferii, bicicliştii şi pietonii judecă de multe ori greşit distanţa şi viteza" mai spun oamenii legii, potrivit Realitatea TV.

Statisticile poliţiei rutiere arată că cele mai frecvente accidente de motocicleta sunt generate de şoferii care nu se asigură la executarea virajelor la stânga sau la schimbarea benzii de deplasare. Cu cât sunt mai multe benzi, cu atât viteza e mai mare deci şi riscul de accident.

De la vestimentaţie la prudenţă, Poliţia are recomandări care i-ar putea salva pe motociclişti de şoferii neatenţi şi conducătorii auto agresivi în trafic.


SFATURILE POLIŢIEI ROMÂNE
- Fiţi vizibili! Purtaţi haine strălucitoare!
- Şoferii, bicicliştii şi pietonii judecă greşit, de multe ori, distanţa şi viteza
- Fiţi pregătiţi pentru condiţii periculoase de drum: nisip, pietriş, gropi, şine de tramvai
Poliţia Română vă urează asfalt uscat! 


Motocicliştii sunt astfel sfătuiţi pentru a evita situaţii ca cea în care s-a aflat Alex Angelescu. De aproape şase ani, el îşi caută dreptatea, iar anchetatorii nu au stabilit nici până acum cine a greşit, deşi un poliţist era în intersecţie. A stat 100 de zile în spital.


Alex Angelescu nu a renunţat la plăcerea de a merge pe motocicletă, dar a învăţat pe propria piele cât de periculoasă poate să fie chiar şi cea mai banală cursă pe două roţi. 

 
Mai multe articole despre:
poliţie motociclişti sfaturi