MENIU

Un tablou semnat Van Gogh, evaluat la 80 de milioane de dolari, vandalizat cu SUPĂ - VIDEO

Incident șocant produs vineri la Galeriile Naționale din Londra. Două activiste de mediu au vandalizat cu supă de roșii un tablou semnat de Van Gogh, estimat la peste 80 de milioane de dolari.

Activistele fac parte din grupul ”Just Stop Oil”, care solicită oprirea imediată a oricărui nou proiect petrolier sau de gaze naturale.

”Criza provocată de creşterea costului vieţii provine din energiile fosile - viaţa cotidiană a devenit inabordabilă pentru milioane de familii care suferă de frig şi de foame - ele nu dispun nici măcar de mijloacele financiare pentru a-şi cumpăra o conservă de supă”, a declarat una dintre autoarele actului de vandalism, activista ecologistă Phoebe Plummer, în vârstă de 21 de ani, citată în comunicatul publicat de mişcarea Just Stop Oil.

”Ce este mai important, arta sau viaţa? Este arta mai importantă decât mâncarea? E mai importantă decât dreptatea? Sunteţi mai interesaţi de protejarea unui tablou decât de protejarea planetei noastre şi a oamenilor?”, mai declamat activistă în faţa capodoperei vandalizate.

Într-un gest tipic protestatarilor Just Stop Oil, cele 2 activiste și-au lipit apoi mâinile dee pereți, cu un adeziv instant.

Mai multe articole despre:
tablou van gogh vandalizat ulei atac ulei