MENIU

De ce erau mai mici organele sexuale masculine în arta clasică?

Un studiu care a analizat modul în care sunt reprezentate organelor sexuale masculine în artă a ajuns la concluzia că dimensiunea acestora a crescut treptat, cu un salt evident din secolul XX. Potrivit cercetătorilor, acest lucru este legat de standardele morale și estetice ale fiecărei epoci în parte.

Cercetătorii au încercat mai întâi să găsească cât mai multe picturi cu bărbați nud de-a lungul secolelor, căutând variații ale „bărbatului nud” pe mai multe site-uri de artă populare, organizându-le în funcție de interval de timp, potrivit IFL Sciene.

 

Echipa a identificat 232 de picturi din 21 de țări, care acoperă perioada de la Renaștere până în zilele noastre. Pentru a avea un element de analiză unitar, au fost respinse atât reprezentări ale penisului erect, cât și nuduri ale copiilor.

 

Cercetătorii au folosit raportul penis-ureche sau raportul penis-nas, dat fiind că sunt echivalente. Acest lucru a dat un număr care ar putea fi comparat de-a lungul perioadelor de timp, cu un număr subunitar, ceea ce înseamnă că dimensiunea penisului a fost reprezentată mai mică decât urechea sau nasul proprietarului său, iar 1 fiind dimensiuni egale.

 

„În secolele al XV-lea și al XVI-lea, deși numărul picturilor umane goale a crescut considerabil, penisul a continuat să fie reprezentat ca fiind destul de mic”, a constatat echipa, observând că lungimea penisului descrisă nu s-a schimbat prea mult în următoarele câteva secole.

 

Din secolul al XIX-lea, imaginile penisului au început să devină proporțional mai mari, pentru ca diferența să fie mai mult decât evidentă în secolul XX.”

 

Raportul mediu penis/ureche/nas

1400–1499                            1,0585

1500–1599                             0,9545

1600–1699                              0,9623

1700–1799                             1,0024

1800–1899                              0,9409

1900–1999                             1,2074

2000–                                     1,5761

 

De ce a crescut brusc dimensiunea reprezentării organului sexual masculin în ultimul secol?

 

„Evoluțiile reprezentării artistice a penisului către un ideal mai mare, posibil nerealist, în mass-media contemporană ar putea contribui la sentimente de inadecvare și nemulțumire față de dimensiunea penisului la bărbații moderni”, este una dintre concluziile echipei de cercetători.

Explozia industriei și artei pornografice au contribuit din plin la popularizarea unor stereotipii precum penisurile și sânii supradimensionați, precum și prezentările exagerate ale actulul sexual.

Studiul a fost publicat în revista medicală  BJU International..

 

 

 

Mai multe articole despre:
penis organ sexual masculin dimensiuni pictura