MENIU

Exclusiv | Dezvăluiri despre starea lui Cristian Țopescu. Ce s-a întâmplat cu marele comentator!

Cristian Topescu
Cristian Topescu

Cristian Topescu este internat, în continuare, la secția Terapie Intensivă de la Spitalul Elias din Capitală, după ce a suferit o criză de diabet violentă. Jurnalistul realitatea.net Cristian Otopeanu a obținut, în exclusivitate, informații amănunțite despre starea fostului mare comentator sportiv

Cristian Topescu, 81 de ani, a fost adus marți, 8 mai, la Spitalul Elias din Capitală. Surse medicale au dezvăluit pentru realitatea.net că fostul mare comentator sportiv a fost adus în comă cetoacidozică.

"Domnul Cristian Țopescu s-a internat cu un diabet total dezechilibrat. Când a fost adus aici, avea o valoare a glicemiei uriașă. Peste 600! Normal este să fie în jur de 100. Dânsul a fost adus în comă cetoacidozică, a fost la un pas de moarte", au explicat sursele din spital pentru jurnalistul realitatea.net, Cristian Otopeanu.

Apoi au continuat: "Acum, situația sa este mult mai bună, dar starea rămâne critică, orice se poate întâmpla. Se încearcă ducerea glicemiei la valori cât mai mici. Momentan nu poate comunica, starea nu îi permite".

Întrebate ce anume a dus la instalarea comei, sursele realitatea.net au dezvăluit: "Domnul Țopescu nu și-a luat tratamentul pentru diabet. Și asta mai multe zile consecutiv. Aceasta a fost, de fapt, problema. Dânsul are și o vârstă... Sperăm să își revină. Dacă își va reveni, trebuie obligatoriu controlat diabetul în mod strict, altfel...".

--------------------------

CV Cristian Țopescu

Născut pe 26 martie 1937, la Bucureşti

Licenţiat al Institutului de Educaţie Fizică şi Sport (1970)

A practicat sportul de performanţă la Clubul Sportiv Steaua - hipism (1953 - 1964)

Din 1964, reporter la Televiziunea Română

Redactor-şef al Redacţiei Sport a TVR (1992 - 1997) şi director general adjunct al TVR (1997 - 1999)

Peste 2.500 de transmisiuni în direct de la Jocurile Olimpice, Campionate Mondiale şi Europene

Director onorific Pro Sport (2003-2007)

Distins cu Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler (2003), Ordinul Olimpic "Colanul de Aur" (1998), Diploma de Onoare CIO (1994), Trofeul Comitetului Olimpic Român pentru "Promovarea Olimpismului" (1997), Ordinul Meritul Sportiv.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul prin care Cristian Ţopescu, colonel în retragere, a fost înaintat la gradul de general de brigadă (octombrie 2007)

Regele Mihai I i-a conferit Decoraţia regală "Nihil Sine Deo", pentru merite deosebite aduse sportului românesc (septembrie 2010)

Președintele Klaus Iohannis l-a decorat pe Cristian Țopescu în 2017, pentru întreaga carieră