MENIU

ZOO cu regim semideschis: aventura unui lemurian la Grădina Zoologică din Sibiu VIDEO

Un lemurian a fugit din țarcul amenajat pentru această specie și a rămas minute în șir agățat de gratiile exterioare. Un bărbat chiar a reușit să pună mâna pe el, însă în cele din urmă lemurianul a fugit pe cușcă și de acolo a intrat înapoi în țarc.

Directorul ZOO Sibiu, Marius Lunca spune că personalul știe că maimuțica evadează aproape zilnic, însă lucrurile sunt sub control. ”Știm că evadează, dar decât să-l ținem închis într-un spațiu și mai mic, mai bine îl lăsăm în pace, pentru că se întoarce în cușcă de fiecare dată”, spune directorul instituției.

Lemurienii au ajuns în Sibiu în noiembrie 2011. ”Lemurienii reprezintă o specie nouă prezentă la Grădina Zoologică Sibiu. Ca specie, aceștia sunt originari din Madagascar, cântăresc în medie 3-4 kg, vârsta lor poate ajunge până la 20 de ani și pot face salturi de până la 10 metri înălțime”, informează reprezentanții Primăriei Sibiu, în subordinea căreia funcționează Grădina Zoologică.  Lemurienii au fost aduși de la o grădină zoologică din Ungaria, scrie turnulsfatului.ro.

Lemurienii au devenit o specie extrem de cunoscută mai ales după lansarea filmelor din seria ”Madagascar”, unde aceste maimuțe aveau un rol extrem de amuzant.


Mai multe articole despre:
0 evadare Sibiu Gradina Zoologică lemurian