MENIU

Ziua Unirii: Acord istoric semnat, astăzi, la Iaşi

Ziua Unirii: Acord istoric semnat, astăzi, la Iaşi

Primarii din Iasi, Chisinau (Republica Moldova) si Cernauti (Ucraina) au semnat, sambata, la Iasi, in prezenta premierului Victor Ponta, un acord de colaborare in domeniul educatiei, culturii si administratiei publice.

Acordul a fost semnat in Sala Gotica a manastirii Trei Ierarhi, la eveniment fiind prezent si Teofan, mitropolitul Moldovei si Bucovinei, scrie ziare.com.

"Avem bucuria sa ne unim in continuare cu cele doua orase, Chisinaul si Cernautiul, in proiecte concrete, pentru ca traim la fel, simtim la fel, avem obiective comune. In anul 2008, tot la 24 ianuarie, am semnat cu primarul Chisinaului, domnul Chirtoaca, actul de infratire intre cele doua orase. Apoi am reusit sa facem infratirea cu Cernautiul, intr-o alta zi de sarbatoare, pe 14 octombrie, de ziua Sf Cuv. Parascheva. Astazi, tot la 24 ianuarie, cand e prima oara cand sarbatorim aceasta zi ca sarbatoare legala, semnam un protocol de colaborare in domeniul educatiei, culturii si in domeniul administratiei publice. E vorba de proiecte concrete, cele doua orase vor sprijini Iasiul pentru a putea deveni Capitala Culturala Europeana, o capitala care sa emane mai departe acest spirit european in toata aceasta regiune a Europei", a spus primarul Iasiului, Gheorghe Nichita.

Mai multe articole despre:
Ziua Unirii Ziua Unirii acord acord educaţie