MENIU

ZIUA NATIONALA A ROMANIEI. Ce altă ţară îşi sărbătoreşte ZIUA NATIONALA tot pe 1 decembrie

Nu doar România îşi celebrează Ziua Naţională pe 1 decembrie

ZIUA NATIONALA A ROMANIEI, 1 decembrie, coincide şi cu ziua naţională a unui alt stat, o ţară din Centrul Africii.

ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI, 1 decembrie este şi ziua naţională a Republicii Centrafricane, stat din Africa Centrală. Tot din 1 decembrie încep şi manifestările dedicate Zilei Naţionale a Emiratelor Arabe Unite, care sărbătoresc pe 2 decembrie unirea celor şapte emirate într-un stat unic.

ZIUA NAŢIONALĂ. Republica Centrafricană a fost colonizată de francezi la sfârșitul secolului al XIX-lea și au administrat-o sub denumirea de Oubangui-Chari. În 1910, colonia franceză a fost denumită Africa Ecuatorială Franceză. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, colonia s-a alăturat Forțelor Aliate. La 1 decembrie 1958, țara a devenit Republica Centrafricană și și-a proclamat independența la 13 august 1960.

ZIUA NAŢIONALĂ. De la obținerea independenței, țara a păstrat limba franceză ca limbă oficială, folosită în documentele administrative, în timp ce sango acționează ca agent unificator al țării, permițând fiecăruia să se înțeleagă, chiar și fără o educație școlară avansată.

ZIUA NAŢIONALĂ. Republica Centrafricană se învecinează cu Ciadul la nord, Sudanul și Sudanul de Sud la est, Republica Congo și Republica Democrată Congo la sud și Camerunul la vest. Aceasta are o suprafață de 622.984 de km2 și o populație estimată la 4,4 miloane de locuitori, Bangui fiind capitala țării.

ZIUA NAŢIONALĂ. La 2 decembrie 1971, după ce emiratele Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al-Qaiwain, Ras Al-Khaimah și Fujairah și-au câștigat independența, s-au unit formând Emiratele Arabe Unite.

Mai multe articole despre:
ziua naţională Ziua Naţională a României