MENIU

Ziua în care se termină resursele Pământului, foarte aproape. Ce ar trebui să facem

Sfârșitul lumii e tot mai aproape? Este întrebarea care apare în fiecare an când se calculează resursele Pamantului. Iar, în mai puțin de două zile aceastea se vor epuiza. 

Prin urmare, până la 31 decembrie, vom trăi ''pe datorie'' din resursele Pământului pentru generaţiilor viitoare, potrivit calculelor ONG-ului Global Footprint Net. 

Acest moment apare din ce în ce mai devreme în fiecare an. Anul trecut această dată a fost stabilită pe 2 august, iar în 2016 pe 8 august. În 1970, "ziua depăşirii" a fost fixată pe 23 decembrie.

”Nu poți să spui mereu că e bine să consumi, să dai reclame prin care să-i stimulezi pe oameni să consume. Trebuie să păstrăm un echilibru. Trebuie să lucrăm toți la schimbarea asta de atitudine. E vorba de măsură”, a declarat Mihnea Preotesi, sociolog la Institutul de Cercetare a Calității Vieții.

”Ar trebui să ne gândim zilnic la ecologie, nu doar când e la modă asta. Să reciclăm, să ne gândim dacă e nevoie, oare, să avem, fiecare, mașina lui?”, a mai precizat acesta.

Mai multe articole despre:
mediu ecologie resursele pamantului