MENIU

Ziua decisivă - Noi restricții sunt așteptate în Capitală - Carantinarea este exclusă în acest moment

Noi restricții în București

Astăzi Capitala va trece cel mai probabil de pragul de 6 cazuri de coronavirus la 1000 de persoane. După acest prag e luată în considerare carantinarea în restul orașelor din țară. Cu toate astea, soluția carantinării este momentan exclusă în București, însă sunt așteptate noi restricții.

Astăzi este ziua decisivă pentru Capitală. Rata de infectare va depăși cel mai probabil pragul critic de 6 infectări la mia de locuitori. Cu toate acestea, potrivit surselor Realitatea PLUS, carantinarea este exclusă. Vor fi instituite, totuși, noi restricții.

Sectorul 1 are cea mai mare rată de infectare: 7,51 la mie. Este urmat de sectoarele 2 și 6, fiecare cu o incidență de 6,02 la mia de locuitori. În sectorul 4, rata de infectare e aproape de pragul critic de 6 la mie, iar sectorul 5 a ajuns la 5,19. Nici sectorul 3 nu stă prea bine. Vorbim aici de aproape 4,66 rată la mia de locuitori.

Astfel, prima măsură pe care autoritățile ar putea să o ia este închiderea tuturor școlilor. Momentan, doar creșele și grădinițele au rămas deschise, iar la școală mai merg doar copiii din clasele 0-4 și elevii din anii terminali. De asemenea, mall-urile, piețele și a sălile de fitness s-ar putea închide în weekend-uri. Iar circulația după ora 18 ar putea fi posibilă, doar cu declarația pe propria răspundere și doar pentru un motiv bine întemeiat. 

Mai multe articole despre:
carantina coronavirus bucuresti