MENIU

Ziua de luni LIBERĂ! Prima firmă din România care a redus săptămâna de lucru la 4 zile

Ziua de luni, eliminată

Cea mai stresantă zi din săptămână, lunea, a fost declarată LIBERĂ. Nu pentru toți angajații, din păcate. O companie din România a decis ca prima zi a săptămânii să fie declarată zi nelucrătoare pentru angajații proprii. Care este motivul?

Agenția de marketing digital WebDigital a luat o decizie fără precedent în România în mediul privat: săptămâna de lucru nu mai are 5 zile, ci doar 4, iar weekendul de prelungește.

"Săptămânile cu timp de lucru mai puțin decât norma de 40 de ore au început să apară din ce în ce mai des. Noi vrem să vedem dacă rețeta aplicată cu succes de alții în alte țări poate funcționa și în România. Avem toate motivele să credem că decizia de a trece la o săptămână cu 4 zile lucrătoare va avea succes", spun oficialii companiei.

PROMOTIE LA eMAG! CONSULTATI OFERTELE DE ULTIMA ORA AICI!!!

Cum își argumentează aceștia decizia fără precedent în România? Prin mai multe argumente: în primul rând, odihna este foarte importantă pentru a fi cu adevărat eficient. Apoi, escapadele de weekend sunt o problemă în România:

"Capitala are o poziție privilegiată, iar tentația de a fugi pentru un weekend la mare sau la munte este foarte prezentă. Din păcate, infrastructura nu ne ajută să revenim la birou odihniți sau cu moralul ridicat. Așa că o zi în plus de odihnă va duce la mini-vacanțe mai lungi, la city break-uri în care grijile pentru odihna de după zbor vor dispărea, la condiții de călătorie mai sigure și, implicit, la timpi mai reduși petrecuți pe drum" mai scriu șefii WebDigital pe blogul companiei.

Alte argumente țin debunele exemple de la nivel internațional: Vestea că autoritățile suedeze au decis să treacă de la 8 la 6 ore lucrătoare pe zi a luat prin surprindere întreg mapamondul. Sigur, au mai fost idei de acest gen, miliardari și-au dat cu părerea, însă nicio țară nu făcuse până atunci acel "leap of faith".

"Lucrul care ne-a dat încredere în decizia noastră a fost prima serie de rezultate – mulți întreprinzători suedezi au afirmat că schimbarea a dus la îmbunătățirea atmosferei de lucru, a sănătății angajaților, dar mai ales a cifrei de afaceri".

Acolo unde guvernele întârzie aplicarea acestei măsuri, "the entrepreneurs" au aplicat măsura din proprie inițiativă. Serps Invaders, o agenție de digital marketing din Edinburgh, a implementat această măsură încă din 2013.

De atunci, au reușit să atragă talente în domeniu, și-au extins afacerea prin deschiderea unui birou în Barcelona, au încheiat colaborări de succes cu brand-uri precum Gillette, Chanel și SEAT și au constatat că angajaților le-a crescut moralul și nivelul de energie.

Nu în ultimul rând, România se află pe al 5-lea loc în topul celor mai multe ore lucrate pe săptămână. Din păcate, productivitatea nu se află la un nivel comparabil cu țările din Vest. "De aceea, prin aplicarea acestei decizii, dorim să ne concentrăm pe oferirea timpului, a cunoștințelor și a rezultatelor mai bune într-un timp mai scurt" mai spun oficialii firmei de marketing digital.

Mai multe articole despre:
null