MENIU

ZIUA COPILULUI, la Parlament - Amintiri din copilăria politicienilor români, la 1 iunie - FOTO&VIDEO

Marcel Ciolacu, Florin Cîțu, pe trotinetă și cu mingea de fotbal de 1 iunie, la Parlament Foto: Facebook.com
Marcel Ciolacu, Florin Cîțu, pe trotinetă și cu mingea de fotbal de 1 iunie, la Parlament Foto: Facebook.com

De 1 iunie, politicienii au vrut să îi cucerească pe cei mici. Mii de copii au venit astăzi la Parlament, acolo unde au fost organizate diverse activități. Iar odată cu cei mici s-au distrat și demnitarii. Dacă Marcel Ciolacu s-a plimbat cu trotineta, Florin Cîțu a preferat să joace fotbal cu băieții. 

De 1 iunie, cei doi șefi ai Parlamentului au preferat trotineta - Marcel Ciolacu și fotbalul - Florin Cîțu. 

„Parlamentul este azi un imens teren de joacă pentru copii! Este atât de frumos și reconfortant să îi vezi pe cei mici în locul celor mari care sunt în celelalte zile ale anului 🙂 
M-am simțit extraordinar printre copii și printre jocurile copilăriei. Și da, am încercat și trotineta. Mă mai dau :)))) La mulți ani tuturor copiilor!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook, cu ocazia vizitei copiilor la Parlament, de 1 iunie.

„La mulți ani tuturor copiilor!Mulțumim de vizită! Ne vedem anul viitor!”, a scris și Florin Cîțu, pe pagina de Facebook.

Totul a fost pe placul celor mici, care au venit de ziua lor să vadă locul în care se fac legile. Nostalgici, politicienii și-au amintit și ei de tinerețe.

„Eu am fost cel mai mic, mă trimiteau după sifoane și pâine fiind cel mai mic. Cel mai frumos a fost când m-a luat tata la aerodrom și m-a dus si m-a dus în primul avion”, a declarat Marcel Ciolacu, președintele PSD și preșesdintele Camerei Deputaților.

Deputatul USR Claudiu Năsui spune că din perioada copilăriei își aduce aminte de „o tabără în care am învățat pentu prima dată să schiez”.

1 iunie a fost și momentul potrivit ca politicienii să atragă electoratul tânăr. Așa că au făcut poze și au glumit cu cei mici, dar și cu părinții lor. 

Senatul a lansat și un site special pentru cei mici, cu legi explicate pe înțelesul lor.

„Copiii își pot spune părerea acolo despre procesul legislativ”, a declarat Florin Cîțu, președintele Senatului, la lansarea siteului. 

Iar curtea Camerei Deputaților va deveni un parc deschis pentru copii și adulți în zilele de weeekend.

Micuții au avut parte de surprize la Parlament. Au văzut cum arată un elicopter SMURD și au fost piloți pentru câteva momente, cu ajutorul unui simulator de zbor.

Tot de ziua lor, cei mici au putut să joace fotbal, baschet sau ping-pong în curtea Parlamentului, dar și să învețe regulile de circulație.